Lockdown: Αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ με τα νέα μέτρα – Τι ισχύει

Αλλάζει από το Σαββατοκύριακο το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ λόγω των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ τα Σαββατοκύριακα έκλειναν στις 5 μ.μ. καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας άρχιζε από τις 6 μ.μ. Από τη στιγμή όμως που η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 7 μ.μ. τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 6 μ.μ. Το ίδιο θα ισχύει και για τις περιοχές που περνούν στο “βαθύ κόκκινο” και τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 7 μ.μ. (πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης).

Σημειώνεται ότι μετά την αποστολή με SMS στο 13033 η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, μίνι μάρκετ κ.λπ πραγματοποιείται: α) μόνο εντός του οικείου δήμου ή β) σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας. Δεν μπορεί, δηλαδή, κάποιος να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του σε σούπερ μάρκετ μακρινού δήμου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβεί με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή άλλο όχημα σε σούπερ μάρκετ ή κατάστημα τροφίμων, το οποίο βρίσκεται εντός του οικείου δήμου ή έως 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας του.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας

-Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ .

-Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π.μ. Ωστόσο στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές ημέρες (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 7 μ.μ έως τις 5 π.μ.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ