Αντίστροφη μέτρηση για τα αναδρομικά: Πότε και σε ποιους θα δοθούν – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Έως την Παρασκευή αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα εκκινεί τη διαδικασία των αυξήσεων στις κύριες συντάξεις όσων έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις να αυξάνονται, ενώ θα λάβουν και αναδρομικά, καθώς το νέο πλαίσιο που έθεσε τον Φεβρουάριο του 2020 ο νόμος Βρούτσης έχει ως “φάρο” την απόφαση του ΣτΕ τον Οκτώβριο του 2019.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα αναδρομικά θα καταβληθούν τον επόμενο μήνα από αυτόν που θα εφαρμοστεί η αύξηση στη σύνταξη του κάθε ασφαλισμένου. Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr ότι όποιος δει αυξημένη τη σύνταξή του τον Μάρτιο, θα πάρει τα αναδρομικά τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Απρίλιο. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων που θα χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο καιρό προκειμένου να δουν το χρώμα του χρήματος.

Πρόκειται για περίπου 200.000 νέους συνταξιούχους, οι οποίοι σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον δύο μήνες προκειμένου το σύστημα να αρχίσει να τους καταβάλει τα χρήματα. Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα λάβουν τις αυξήσεις σε μια δόση και όχι σε πέντε ετήσιες, όπως θα συμβεί αρκετούς παλαιούς συνταξιούχους. Πρόκειται για πάνω από 100.000 ασφαλισμένους οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν την ψήφιση του νόμου 4387 τον Μάιο του 2016. Οι συγκεκριμένοι θα δουν τις αυξήσεις σε 5 ετήσιες δόσεις αρχής γενομένης από το 2020 έως και το 2024.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ