Εφορία: Ποιοι πάνε στα… γκισέ την Παρασκευή και ποιοι όχι – Τι ισχύει για υπαλλήλους σε αναστολή

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν έως την Παρασκευή για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους εκατομμύρια φορολογούμενοι: Υπάρχουν όμως εξίσου πολλοί που δεν θα χρειαστεί να προσέλθουν στα… γκισέ της Εφορίας, καθώς μπήκαν στον «πάγο» οι οφειλές τους μετά τις αποφάσεις για το νέο lockdown.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μπορεί η πανδημία να συνεχίζει να «ροκανίζει» τα εισοδήματα υπάρχουν όμως και εκείνες οι υποχρεώσεις απέναντι στην Εφορία που είναι.. ανελαστικές: Στο υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζουν την ανάγκη να δοθούν «ανάσες» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τη μορφή της αναστολής καταβολής φόρων, όμως και το ίδιο το Κράτος… κάτι πρέπει να εισπράξει.

Ποιες κατηγορίες πολιτών δεν πληρώνουν φόρο

«Πάγος» στην εξόφληση υποχρεώσεων έχει μπει για τον Φεβρουάριο στις κατηγορίες των εργαζομένων που είναι σε αναστολή, αλλά και τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να έχουν κατεβασμένα ρολά. Η αναστολή εξόφλησης όμως αφορά σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορο-υποχρεώσεων. Έτσι, για τον τρέχοντα μήνα όσοι είναι σε αναστολή σύμβασης ή λειτουργίας δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών οι οποίες κανονικά θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Οι δόσεις των ρυθμίσεων του Φεβρουαρίου που «παγώνουν» θα μετατεθούν για πληρωμή μετά το τέλος των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν. Ο «πάγος» όμως αφορά στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις: Οι ίδιες κατηγορίες πληττόμενων (υπάλληλοι σε αναστολή σύμβασης και επιχειρήσεις με κατεβασμένα ρολά) θα πρέπει να περάσουν από το… κρατικό ταμείο για άλλους λόγους.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ