Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: “Κουτσουρεμένα” τα ποσά – Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Με διαδικασίες -εξπρές άρχισε να «τρέχει» ο 6ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής: Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ήδη άνοιξε και η προθεσμία που τέθηκε στους επαγγελματίες για να εξασφαλίσουν την ενίσχυση λήγει στις 22 Φεβρουαρίου. Αν και τα ποσά που χορηγούνται είναι περιορισμένα έναντι προηγούμενων κύκλων, εντούτοις η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 βγαίνει στον «αέρα» πριν καν κλείσει ο 5ος κύκλος.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Με το μοντέλο «μισό- μισό», δηλαδή «δώρο» από το κράτος το ήμισυ της ενίσχυσης και δάνειο το υπόλοιπο ποσό, ενεργοποιείται ο 6ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Τα ελάχιστα ποσά διαμορφώνονται στα 500 ή 1.000 ευρώ, ανάλογα με τη «φυσιογνωμία» του δικαιούχου. Ο 6ος κύκλος αρχίζει πριν ακόμη κλείσει ο προηγούμενος, ενώ και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι μόλις 9 μέρες: Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport θα είναι ανοιχτή έως τις 22 Φεβρουαρίου για την υποδοχή των αιτήσεων.

Ενίσχυση ανάλογα με το «προφίλ» του δικαιούχου

Στον 6ο κύκλο, το 50% των ενισχύσεων έχει και πάλι μη επιστρεπτέο χαρακτήρα, με ουσιαστικές διαφοροποιήσεις όμως ως προς τα ελάχιστα και μέγιστα ποσά. Καθώς η ενίσχυση αφορά σε έναν μήνα (Ιανουάριος 2021), το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ