Πάγιες δαπάνες: «Κλειδώνει» εντός Φεβρουαρίου η επιδότηση για κάλυψη μισθών και λογαριασμών ΔΕΚΟ

«Ζυμώσεις» της Αθήνας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενεργοποιηθεί ακόμη και μέσα στον Φεβρουάριο το νέο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών: Μη επιστρεπτέα -δηλαδή επιδότηση- θα είναι η ενίσχυση που θα δοθεί για να καλύψουν οι επιχειρήσεις… φως, νερό, τηλέφωνο, μισθούς όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Αυτή τη στιγμή η ελληνική πλευρά είναι σε τεχνικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες και θα οδηγήσουν -σε σημαντικό βαθμό- στην οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου μέτρου. Μέσα στον τρέχοντα μήνα υπολογίζεται να έχει διαμορφωθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες.

Πότε αρχίζουν οι επιδοτήσεις παγίων δαπανών

Αμέσως μετά θα κληθούν οι επιχειρήσεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας να καταχωρήσουν τα σχετικά δεδομένα και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον υπολογισμό του ποσού των παγίων δαπανών, όπως αυτές θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών. Η υλοποίηση του μέτρου θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας mybusinesssupport της ΑΑΔΕ, ενώ τα συγκεκριμένα ποσά σε μεγάλο «κομμάτι» τους θα είναι μη επιτρεπτέα: Το ανώτατο όριο της ενίσχυσης δεν θα συσσωρεύεται προκειμένου να ενταχθούν και επιχειρήσεις που το έχουν ήδη φτάσει.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ