Πλειστηριασμοί: Για ποιους «χτυπάει η καμπάνα» – Ο “χάρτης” των δανειοληπτών

«Παγωμένες» είναι οι δόσεις δανείων που ξεπερνούν τα 28 δισ. ευρώ, όταν άλλα 21 δισ. έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά, εν μέσω πανδημίας: Αν και η επιστροφή στην… κανονικότητα μοιάζει προς το παρόν μακρινό ενδεχόμενο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την «επόμενη ημέρα» και στο πεδίο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων. Και κάπου εκεί ανοίγει και η «κουβέντα» για τους πλειστηριασμούς.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Όπως προκύπτει, από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην 4η έκθεση της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, από τα μέσα Μαρτίου 2020 -περίοδο έναρξης της υγειονομικής κρίσης- έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2020, δόθηκε η δυνατότητα αναστολής πληρωμής δόσεων δανείων σε 405.473 δάνεια, συνολικού ύψους 28,42 δισ. ευρώ.

Ο «χάρτης» των δανειοληπτών

Παράλληλα, από τον Ιούλιο 2019 έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 συνολικά 397.000 μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, συνολικού ύψους 21,2 δισ. ευρώ, ρυθμίστηκαν διμερώς και επιτυχώς μεταξύ τραπεζών, Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις και οφειλετών. Επιπρόσθετα, για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», στις 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η τρίτη φάση πληρωμών ύψους 24,7 εκατ. ευρώ. Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες δύο φάσεις επιδότησης, των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης ανέρχεται στα 47,9 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στην επιδότηση 110.037 δανείων σε 69.443 δικαιούχους.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ