Εξοικονομώ: Πώς εξασφαλίζονται έως 76.270 ευρώ – Η διαδικασία και οι δαπάνες που καλύπτει το κράτος

Ανοίγει ξανά για υποβολή αιτήσεων η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ –Αυτονομώ» σε τέσσερις Περιφέρειες, από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021: Το πρόγραμμα «μοιράζει» επιδοτήσεις που φτάνουν έως τα 48.500 ευρώ για ενεργειακές αναβαθμίσεις σε μονοκατοικίες – μεμονωμένα διαμερίσματα και τα 76.270 ευρώ για πολυκατοικίες.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η πλατφόρμα ανοίγει για περιοχές που η ένταξή τους στο Εξοικονομώ πήρε αλλεπάλληλες αναβολές λόγω έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοιού. Πρόκειται κυρίως για περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν εργασίες σε μονοκατοικίες ή μεμονωμένα διαμερίσματα. Πρώτη ανοίγει τον… χορό των αιτήσεων η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στις 27 Ιανουαρίου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στις 29 Ιανουαρίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η έναρξη υποβολής αιτήσεων θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2021. Η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα αρχίσει από τις 3 Φεβρουαρίου 2021 σε όλη την επικράτεια.

Ειδικές ρυθμίσεις σε αυτό τον κύκλο Εξοικονομώ – Αυτονομώ

Η ώρα έναρξης της διαδικασίας, παραμένει ως είχε, στις 10.00 π.μ. Έπειτα από την αξιολόγηση ζητημάτων που έθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και για την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του Covid – 19, αποφασίστηκε να γίνουν τεχνικές προσαρμογές για την ομαλότερη ροή των αιτήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ