Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Πότε θα εκταμιευθούν οι ενισχύσεις – Ποιοι κινδυνεύουν να “κοπούν”

«Έσπασε τα κοντέρ» η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όμως παρά το γεγονός ότι επαγγελματίες και επιχειρήσεις “διψούν” για ρευστό τα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί να διατεθούν… δεν αλλάζουν: 1,5 δισ. ευρώ θα μοιραστούν -ποσό που θα είναι έκπληξη να αυξηθεί- μέσω αυτού του κύκλου της Επιστρεπτέας όσοι τελικά πάρουν το «πράσινο φως» και δεν «κοπούν» από τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Περισσότεροι από 650.000 επαγγελματίες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport είχαν υποβάλλει αιτήσεις για να εισπράξουν μερίδιο από τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο οποίος «κλείνει» σήμερα, όμως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήταν ξεκάθαρος: «Το ότι έχει γίνει αίτηση δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι κάποιος είναι και δικαιούχος». Αμέσως μετά το «κλείσιμο» της πλατφόρμας θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει «προϋποθέσεις υπαγωγής στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, διαδικασία αίτησης και χορήγησης της ενίσχυσης, τρόπο υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης, προϋποθέσεις και διαδικασία επιστροφής της εν όλω ή εν μέρει, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια».

Με άλλα λόγια, τα πάντα θα καθοριστούν με νέα απόφαση που θα εκδοθεί μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων: Ουσιαστικά θα διαμορφωθεί ένας αλγόριθμος βάσει του οποίου θα καθοριστεί το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος. Θα «τρέξουν» φυσικά και οι σχετικές διασταυρώσεις για να διαπιστωθεί ποιοι από τον αριθμό των αιτούντων πράγματι έχουν δικαίωμα να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί από την Επιστρεπτέα.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ