Επίδομα θέρμανσης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις – Πώς «κόβονται» δικαιούχοι ακόμη και μετά το πρώτο “Ναι”

«Βροχή» οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης, καθώς εκείνες που έγιναν δεκτές ξεπέρασαν τις 675.000, κάποιοι όμως δεν αποκλείεται να «κοπούν» στην… επόμενη φάση αν δεν δείξουν την προσοχή που απαιτείται με τα τιμολόγια αγορών: Σήμερα κλείνει η πλατφόρμα my Θέρμανση και ακολουθεί η εξόφληση του επιδόματος σε τρεις δόσεις.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Λίγες ώρες προθεσμία έχουν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για επίδομα θέρμανσης όσοι το επιθυμούν μέσα από την πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων myθέρμανση: Η διαδικασία κλείνει οριστικά σήμερα για όσους θέλουν να «εκδηλώσουν το ενδιαφέρον» τους, δηλαδή την επιθυμία τους να λάβουν το επίδομα. Όσοι είναι δικαιούχοι -βάσει των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί- ενημερώνονται ότι η αίτησή τους έχει γίνει δεκτή και άμεσα ενεργοποιείται η διαδικασία πληρωμής.

Για να μπουν όμως τα λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό το σύστημα θα πρέπει να «τρέξει» έναν αλγόριθμο που καθορίζει το ποσό του επιδόματος, ανοίγει ταυτόχρονα όμως τον δρόμο για να «κοπούν» δικαιούχοι. Πότε λοιπόν μπορεί να «κοπεί» κάποιος πολίτης ακόμη και εάν έχει… περάσει στην «επόμενη φάση» και η αίτησή του έχει γίνει δεκτή; Η απόφαση του ΥΠΟΙΚ είναι σαφήςΔιαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ