Wall Street: Έκλεισε χωρίς κατεύθυνση

Χωρίς κατεύθυνση έκλεισε το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ, όμως ο δείκτης S&P 500 έφθασε σε επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο, διαγράφοντας τελείως τις απώλειες τις οποίες είχε υποστεί αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Ο ευρύς δείκτης, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις πεντακόσιες μεγαλύτερες εισηγμένες επιχειρήσεις στην αμερικανική χρηματαγορά, έκλεισε με άνοδο 7,79 μονάδων (+0,23%), στις 3.389,78 μονάδες, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ που είχε καταγράψει τη 19η Φεβρουαρίου. Είχε καταρρεύσει, χάνοντας πάνω από το 30% της αξίας του, το διάστημα ως την 23η Μαρτίου. Ωστόσο, μετά τον Ιούνιο, ανέκτησε πλήρως το χαμένο έδαφος.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε επίσης με άνοδο 81,12 μονάδων (+0,73%), στις 11.210,84 μονάδες.

Αλλά ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας, στον οποίο είναι ενταγμένοι τίτλοι που χαρακτηρίζονται κυκλικοί, με την έννοια ότι εξαρτώνται περισσότερο από τη συγκυρία και την οικονομική δραστηριότητα, δεν έχει ανακτήσει, τουλάχιστον εξ ολοκλήρου, τους ρυθμούς του προτού ξεσπάσει η πανδημία: έκλεισε με πτώση 66,84 (–0,24%), στις 27.778,07 μονάδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ