Το 50% των χαμένων ενοικίων του Νοεμβρίου θα εισπράξουν τις επόμενες μέρες οι ιδιοκτήτες

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η εκκαθάριση των δηλώσεων που υπέβαλαν όσοι ιδιοκτήτες υπέστησαν κούρεμα ενοικίου μέσα στον Νοέμβριο.

Για το κούρεμα 40% στα μισθώματα του Νοεμβρίου, η αποζημίωση 50% της απώλειας θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσα στον Ιανουάριο. Για τον Δεκέμβριο, η υποβολή των δηλώσεων θα γίνει έως τις 29 Ιανουαρίου και η αποζημίωση θα δοθεί εντός Φεβρουαρίου

Τι αλλάζει για τα ενοίκια μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

Επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές μέχρι τις 11 Ιανουαρίου δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο και οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν κατά 80% εάν είναι φυσικά πρόσωπα και κατά 60% αν είναι νομικά πρόσωπα.

Για τον Φεβρουάριο, το κούρεμα των ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις φτάνει το 80%, με το κράτος να αποζημιώνει κατά 60% αν ο ιδιοκτήτης είναι φυσικό πρόσωπο και κατά 40% αν είναι νομικό πρόσωπο.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου για το αν θα υπάρξουν αντίστοιχες μειώσεις ενοικίων, τόσο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ