Κορονοϊός – Lockdown: Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων

του Κυριάκου Γεωργόπουλου

Με τα νέα μέτρα που ισχύουν τα γυμναστήρια στην Αττική και στις “κόκκινες” περιοχές από την Τρίτη αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο» για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες. Εν αναμονή νέου lockdown, με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σήμερα, θα κλείσουν όλα τα γυμναστήρια της χώρας.

Η αγωνία τόσο των ιδιοκτητών, όσο και των εργαζομένων για την «επόμενη μέρα» είναι μεγάλη. Υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς τον κλάδο τους είναι ανύπαρκτη και ότι τώρα τους δίνει την χαριστική βολή.

Το enikos.gr επισκέφτηκε το γυμναστήριο του Φώτη Λεκάκου στη Νίκαια, την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων. Ο ιδιοκτήτης δεν μας έκρυψε την ανησυχία του, τον προβληματισμό του και κυρίως την οργή του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον κλάδο των γυμναστηρίων.

«Πέντε μήνες μετά το πρώτο lockdown και προσπαθώντας να βρούμε μια κανονικότητα , η οποία δεν ήρθε ποτέ, μας αναγκάζει η κυβέρνηση να κλείσουμε ξανά», τόνισε ο κ. Λεκάκος και πρόσθεσε: «Μια κυβέρνηση που απέδειξε εμπράκτως σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που είχε για να θωρακίσει τα τείχη της, ότι δεν έχει κανένα ουσιαστικό σχέδιο. Η στήριξη της απέναντι μας είναι μηδαμινή, ανύπαρκτη και ουσιαστικά μας κάνει να αισθανόμαστε ότι τώρα μας δίνει την χαριστική βολή».

Επίσης μας κατέστησε σαφές ότι δεν περιμένει τίποτα από κανέναν και εξέφρασε τη βεβαιότητα πώς θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτή τη δυσκολία.

‘Μόνοι μας, εντελώς μόνοι μας , θα “πέσουμε” ακόμα μια φορά και ελπίζουμε να σηκωθούμε ακόμα πιο δυνατοί, γιατί το μόνο που απέμεινε είναι η πίστη στον εαυτό και στις δυνάμεις μας! Δεν περιμένουμε τίποτα και από κανέναν , δεν πρόκειται να χτυπήσουμε παλαμάκια στο θέατρο του παραλόγου και ειδικά σε ανθρώπους που με προφάσεις αδιαφορούν για το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος χιλιάδων ανθρώπων! Εύχομαι από καρδιάς καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους και να είστε σίγουροι ότι εμείς θα επιστρέψουμε”.

Γιάννης Γκόβας: Αυτή η απόφαση μας διαλύει – Δεν έχει καμία λογική

Το enikos.gr επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Γιάννη Γκόβα, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν έχει καμία λογική.

“Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μας, δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η λογική αυτών των ανθρώπων που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις”, είπε ο κ. Γκόβας και πρόσθεσε:

“Αφήνουν ανοιχτά, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τις σχολές χορού, ακόμη και τους οίκους ανοχής και κλείνουν τα γυμναστήρια. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με λοιμωξιολόγους για να τους ενημερώσω τι συμβαίνει στα γυμναστήρια. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν ποια είναι η κατάσταση. Μας έκλεισαν πρώτους και μετά μας άνοιξαν τελευταίους και εκεί που αρχίσαμε να παίρνουμε λίγο τα πάνω μας, μας ξανακλείνουν. Τη στιγμή που σε όλα τα γυμναστήρια στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί δύο τρία κρούσματα. Πρόκειται για μία απόφαση που δεν έχει καμία λογική, που μας διαλύει. Αντί να ενισχύσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να κάνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ και να αυξήσουν τις ΜΕΘ, κλείνουν εμάς. Ο κλάδος μας έχει τεράστιο πρόβλημα και θα είμαστε σε εγρήγορση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ