Συντάξεις Νοεμβρίου: Γιατί δεν πληρώθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι – Αποκαθίσταται το πρόβλημα

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να μην δουν στους λογαριασμούς τους ούτε… ευρώ. Αρκετοί μάλιστα, έλαβαν τα αναδρομικά αλλά δεν πληρώθηκαν τη σύνταξή τους. Η εμπλοκή αυτή οφείλεται σε πρόβλημα στο διατραπεζικό πανευρωπαϊκό σύστημα. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και έχει αρχίσει σταδιακά η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος.

“Το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον. Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ” αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πρόβλημα καταγράφηκε σε συνταξιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Η επίσημη ημερομηνίας πληρωμής των συντάξεων αυτών είναι η Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, ωστόσο όπως συνηθίζεται τα ποσά πιστώνονται από την προηγούμενη εργάσιμη το απόγευμα στους λογαριασμούς, ώστε να είναι διαθέσιμα στο ATM το Σαββατοκύριακο και στα γκισέ των τραπεζών από το πρωί της ημερομηνίας πληρωμής. Έτσι, θα έπρεπε να πιστωθούν από την Παρασκευή το απόγευμα, όμως λόγω του τεχνικού προβλήματος, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Μετά την επίλυση του προβλήματος αναμένεται να γίνει και η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου και των αναδρομικών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ). Τέλος, την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ