Ποιοι διασώζονται…

Εξαιρέθηκαν από τις γενικές περικοπές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που αποφάσισε η κυβέρνηση ενόψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα, οι συνταξιούχοι με σύνταξη κάτω των 700 ευρώ το μήνα, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι ένστολοι – αστυνομικοί, πυροσβέστες πιλότοι, ειδικές δυνάμεις – που παίρνουν επιδόματα επικινδυνότητας

Για όλες τις συντάξεις άνω των 700 ευρώ το μήνα θα υπάρχει κλιμακωτή εισφορά από 1 έως και 15% ενώ οι μειώσεις στο εφ΄ άπαξ θα είναι υψηλότερες και ανάλογες με τα ευρήματα των αναλογιστικών μελετών για την πορεία των ελλειμμάτων των ταμείων.

Ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους η μείωση του εφ΄άπαξ θα είναι 23% και μάλιστα αναδρομικά για όλους όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και υποβάλει αίτηση από τα μέσα του 2011.

Το βράδυ της Τετάρτης στην πολύωρη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους τους πρώην υπουργούς Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα και Δημήτρη Χατζησωκράτη από την ΔΗΜΑΡ, εκτός από τα σενάρια των επώδυνων περικοπών τέθηκαν και “κόκκινες γραμμές”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tovima.gr, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν συναινούν σε απολύσεις στο Δημόσιο, στην αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας από τα 65 στα 66 ή στα 67 έτη και στη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ το μήνα, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ξεσκονίζουν από χθες και πάλι τα βιβλία στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ  Μπομπ Τράα είχε συνάντηση την Τετάρτη το βράδυ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο με αντικείμενο την προετοιμασία της επίσκεψης, στις 7 Σεπτεμβρίου, των επικεφαλής της τρόικας για το «κυρίως πιάτο» της αξιολόγησης.  ΠΗΓΗ: tovima.gr  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ