• Επίδομα θέρμανσης στα ΑμεΑ

  2:46 μμ, Δευτέρα 27 Αυγ 2012 2:46 μμ, Δευτέρα 27 Αυγ 2012

  Τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία και στους χρόνια πάσχοντες ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία από το υπουργείο Οικονομικών.

  Κι αυτό έπειτα και τα τελευταία δημοσιεύματα που αναφέρονται στην οριστικοποίηση του μέτρου της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου με το πετρέλαιο κίνησης.

  «Η λήψη τέτοιων δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων χωρίς να σχεδιάζεται η λήψη συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων προστασίας των πιο αδύναμων πολιτών αυτής της χώρας είναι αδιανόητη.

  Η ανθρωπιστική κρίση δεν απειλεί πλέον τις χώρες του τρίτου κόσμου αλλά έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα των ατόμων με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

  «Το υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στην κραυγή απόγνωσης που στέλνουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.

  Η Ε.Σ.Α.μεΑ από τη θέση του αντιπροσωπευτικότερου φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους ζητάει εδώ και τώρα τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, βάσει διακριτών κοινωνικών κριτηρίων που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων», καταλήγει η ανακοίνωση.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα