Εισιτήρια: Τι λένε οι ακτοπλόοι για τις αυξήσεις στις τιμές

Τα ”πράσινα” καύσιμα που είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν όλα τα πλοία από την 1/1/2020 είναι η αιτία κατά τους ακτοπλόους που αυξήθηκαν τελικά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Έτσι από τις 8 Ιανουαρίου ορισμένες από τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες προχώρησαν σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 7% έως 8% στις οικονομικές θέσεις και από 8% έως 10% στις διακεκριμένες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος των νέων ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των νησιωτών, φορέων, σωματείων καθώς υποστηρίζουν ότι τη “νύφη’’και πάλι θα πληρώσουν οι επιβάτες. Οι αυξήσεις, όπως ισχυρίζονται, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, θα πλήξουν τα νησιά που είναι ήδη επιβαρυμένα με πολλά προβλήματα, τους κατοίκους τους, τις επιχειρήσεις αλλά και τους επισκέπτες.

Ωστόσο, κύκλοι της ακτοπλοΐας έλεγαν στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ότι οι εταιρείες τους αναγνωρίζουν πως δεν μπορούν να μετακυλήσουν αυτούσιο στον επιβάτη το αυξημένο κόστος λειτουργίας τους, το οποίο ανέρχεται στο 25% αλλά ένα μέρος αυτού. Επίσης υποστηρίζουν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή καθώς αίτημά τους για μείωση του ΦΠΑ από 24% δεν έγινε –τουλάχιστον μέχρι τώρα- αποδεκτό από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ