Πρωταθλητές Ευρώπης στις πληρωμές με κάρτες οι Έλληνες

Πληρωμές μέσω διαδικτύου επιλέγουν να κάνουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες με τις επίμαχες συναλλαγές να καταγράφουν αύξηση 59,4% το 2018 σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο χρόνο.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληρωμών με τίτλο “Το ελληνικό τοπίο πληρωμών “, το web banking κερδίζει διαρκώς έδαφος στη χώρας, αποτελώντας πέρυσι το 3% του ποσοστού των αχρήματων συναλλαγών έναντι 3,6% στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι ιντερνετικές συναλλαγές βέβαια δεν είναι ελεύθερες χρεώσεων για τους Έλληνες αφού σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες – οι εγχώριες τράπεζες “κρατούν“ ένα ποσό που συνήθως ξεκινά από τα 0,15 ευρώ για να “”αγγίξει “ακόμη και το 0,60 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Ελεύθερου Τύπου, από τα τιμολόγια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, για έναν λογαριασμό της ΔΕΗ μέσω internet banking ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει επιπλέον 0,15 ευρώ στην Alpha Bank 0,50 ευρώ σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank και 0,60 στην Τράπεζα της Πειραιώς.

Στοιχεία

Όσον αφορά στις κάρτες αυτές σύμφωνα με την παραπάνω έκθεση, αναδεικνύονται “ πρωταθλήτριες “ στις πληρωμές άνευ μετρητών καταλαμβάνοντας μερίδιο 52,6% (ετήσια αύξηση 24,9%) .Επισημαίνεται ότι ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος κινείται στο 49%.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Ελεύθερο Τύπο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ