Χαρίτσης: Η ΝΔ επιβαρύνει τη συντριπτική πλειονότητα ασφαλισμένων και συνταξιούχων

Η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε αλλαγές που επιβαρύνουν τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων με μόνο στόχο την ενίσχυση μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωσή του σχετικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Στη δήλωσή του, στην οποία επισυνάπτει συγκριτικό πίνακα με παραδείγματα, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι η επαναφορά του συστήματος των κλάσεων από την κυβέρνηση συνεπάγεται αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20% για το 85% των μη μισθωτών, προσθέτοντας ότι “πρόκειται για μια μεγάλη και αναίτια επιβάρυνση”.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι κάποιος με ετήσιο εισόδημα 7.800 ευρώ θα καταβάλει τις ίδιες εισφορές με κάποιον που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ. Ο πρώτος θα έχει ετήσια επιβάρυνση 420 ευρώ σε σχέση με σήμερα, ενώ ο δεύτερος θα έχει ελάφρυνση 7.400 ευρώ τον χρόνο.

Επιπλέον, αναφέρει ότι “η κυβέρνηση καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία οι συνταξιούχοι έλαβαν συνολικά 830 εκ. ευρώ” και πως “αντί της 13η σύνταξης, η Νέα Δημοκρατία προωθεί ένα μειωμένο «μέρισμα» για τους συνταξιούχους, το οποίο θα καταβάλλεται μόνο αν υπάρχει επαρκές υπερπλεόνασμα”.

Ο κ. Χαρίτσης κάνει λόγο για “καταστροφικές ρυθμίσεις” που “γυρίζουν το ρολόι της χώρας προς τα πίσω”, που “ναρκοθετούν ξανά το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε με θηριώδες έλλειμμα και κατάφερε με πολύ κόπο να το καταστήσει βιώσιμο”.

“Η κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά, επιλέγει να βοηθήσει τους ελάχιστους, σε βάρος των πολλών. Σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων”, καταλήγει ο κ. Χαρίτσης, για να σημειώσει ότι “η κοινωνία δεν πρέπει και δεν μπορεί να πληρώσει την ιδεοληπτική προσήλωση της ΝΔ στην πολιτική της λιτότητας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ