Αλαλούμ με τον επανυπολογισμό των συντάξεων χηρείας: Λάθη σε 20.000 δικαιούχους – Θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα – ΒΙΝΤΕΟ

“Αλαλούμ” με πολλές συντάξεις χηρείας αποκαλύπτεται από έγγραφο που έχει σταλεί από την προηγούμενη διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στις 30 Ιουλίου. Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο παρουσιάστηκε στο OPEN TV, χιλιάδες συντάξεις χηρείας επικουρικές που είχαν βγει από το ΙΚΑ ουσιαστικά επανυπολογίστηκαν λάθος με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να λαμβάνουν ποσά μεγαλύτερα από αυτά που δικαιούνται και θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτές οι συντάξεις ανέρχονται στις 20.000 με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για 4.000 αλλά άρχισε να ανεβαίνει αυτός ο αριθμός.

Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν από 30- 40 ευρώ τον μήνα σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστρέψει ένας συνταξιούχος από τον Δεκέμβριο του 2018, οπότε και εντοπίστηκε το πρόβλημα, έως τον Νοέμβριο του 2019 ανέρχεται σε έως 480 ευρώ. Για να λυθεί το θέμα θα πρέπει να γίνει εκ νέου επανυπολογισμός με τον σωστό τρόπο.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ