Μόντι: ”Ζητάμε ηθική βοήθεια”

“Από την Γερμανία ζητάμε ηθική και όχι χρηματική βοήθεια”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, o Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

“Οι ισχυρές, οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης, θα έπρεπε να αφήσουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στα κράτη μέλη που εφαρμόζουν με μεγάλη ακρίβεια τις ευρωπαϊκές οδηγίες”, προσθέτει ο Μόντι, ο οποίος δεν κρύβει ότι “ανησυχεί για την αντιγερμανική στάση του ιταλικού κοινοβουλίου”.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το θέμα αυτό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, δηλώνει ότι “τους περασμένους μήνες τον ανησύχησε, όπως είπε και στην καγκελάριο Μέρκελ, η αυξανόμενη αρνητική διάθεση του ιταλικού κοινοβουλίου κατά της Ευρώπης, του Ευρώ και των Γερμανών”.

Ο Ιταλός, τεχνοκράτης πρωθυπουργός, τονίζει ότι “οι εντάσεις που εδώ και χρόνια συνοδεύουν την ευρωζώνη έχουν ήδη τα χαρακτηριστικά τις ψυχολογικής διάλυσης της Ευρώπης. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τις καταπολεμήσουμε”.

Επισημαίνει επίσης, ότι στόχος του είναι να ηγηθεί της κυβέρνησης μέχρι την άνοιξη του 2013 και να σώσει την χώρα από την οικονομική καταστροφή, ενώ αποκαλύπτει ότι “η άδειά του, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις έξι ημέρες”.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι, είναι η αντιπαράθεση των χωρών του Βορρά με εκείνες του Νότου. “Πρόκειται για ευθεία αντιπαράθεση, με αμοιβαία παράπονα. Είναι κάτι που γεννά μεγάλες ανησυχίες που πρέπει να καταπολεμήσουμε”, επισημαίνει στην συνέντευξή του.

“Έχω την εντύπωση ότι η πλειοψηφία των Γερμανών, θεωρεί ότι η Ιταλία έχει λάβει, ήδη, οικονομικές βοήθειες από την Γερμανία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν είναι αλήθεια. Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ”, καταλήγει ο Μόντι.

 

Πηγή:www.capital.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ