Τέλος χρόνου για τις 120 δόσεις: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις – Με κατασχέσεις κινδυνεύουν όσοι δεν ενταχθούν

Τέλος χρόνου σήμερα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων καθώς λήγει η παράταση μιας εβδομάδας που δόθηκε για την ένταξη των οφειλετών. Όπως έχει προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δεν σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση έστω και στο… παρά πέντε, η εφορία θα αρχίσει ένα “σαφάρι” σκληρών μέτρων μεταξύ των οποίων και οι κατασχέσεις.

Τα αναγκαστικά αυτά μέτρα είσπραξης θα αφορούν στα εξής:

Κατασχέσεις κινητών αξιών: Τραπεζικοί λογαριασμοί θα δεσμευτούν με το μέτρο να αγγίζει και τους συνδικαιούχους. Από την κατάσχεση γλιτώνει μόνο ένας τραπεζικός λογαριασμός που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος και για καταθέσεις ύψους έως 1.250 ευρώ.

Σε επόμενο στάδιο ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ και του ΚΕΑΟ θα αναζητήσει ομόλογα, μετοχές και ασφαλιστήρια συμβόλαια προς κατάσχεση.

Κατασχέσεις ακινήτων: Στο στόχαστρο βρίσκονται τα ακίνητα οφειλετών που χρωστούν πάνω από 200.000 ευρώ.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει επικεντρωθεί σε μεταβιβάσεις ακινήτων που έχουν πραγματοποιήσει οφειλέτες με σκοπό να αποκρύψουν και να προστατεύσουν την περιουσία τους, πριν δηλώσουν αδυναμία για την εξόφληση των οφειλών τους, αλλά και σε περιπτώσεις που «ξέχασαν» να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Μικροοφειλέτες: Το ΚΕΑΟ θα εφαρμόσει ειδικό μηχανισμό ώστε να εντοπίζει αμέσως τους μικροοφειλέτες, στους οποίους θα αποστέλλει ειδοποιητήρια για άμεση ρύθμιση ή εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών τους οφειλών.

Με την ψήφιση των τελευταίων αλλαγών στη Βουλή, θα ενεργοποιηθεί εκ νέου το «πάγωμα» της ηλεκτρονικής υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης.

Με τη φραγή αυτής, το ΚΕΑΟ θα ενημερώνει την αρμόδια για τον έλεγχο του εργοδότη υπηρεσία του ΕΦΚΑ, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος σχετικά με τη λειτουργία της επιχείρησης, την ύπαρξη τυχόν συνυπεύθυνων ή συνδεδεμένων επιχειρήσεων, καθώς και για τη διαπίστωση του πραγματικού της απασχόλησης και της τήρησης της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στις περιπτώσεις αναστολής χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι συναλλαγές του εργοδότη πραγματοποιούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ