Παρατείνεται η προθεσμία για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην ΤτΕ – Τι λέει η ΚΕΔΕ

Παρατείνεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη η προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου και του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Η ΚΕΔΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

“Μετά τα επίμονα αιτήματα και την ισχυρή πίεση που άσκησε η ΚΕΔΕ, παρατείνεται, με απόφαση του Αν. υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019 η προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος και η υποχρεωτική κατάθεση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στο ειδικό λογαριασμό.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Πατούλης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, τη χαρακτήρισε θετική, επισημαίνοντας ότι η ολιγόμηνη παράταση δίνει «οξυγόνο» στους Δήμους.

Ωστόσο όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί θεσμικό ατόπημα με στόχο την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπογράμμισε πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση των επίμαχων διατάξεων και των, σε εκτέλεση αυτών, υπουργικών αποφάσεων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ