• Κτηματολόγιο: Παράταση με αστερίσκους στον Δήμο Αθηναίων - Τι ισχύει για τις ενστάσεις

  12:19 πμ, Κυριακή 23 Ιουν 2019 12:19 πμ, Κυριακή 23 Ιουν 2019

  Σιωπηρή παράταση με αστερίσκους για την προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στον Δήμο Αθηναίων. 

  Η προθεσμία για διορθώσεις στις αρχικές εγγραφές εκπνέει μεθαύριο, 24 Ιουνίου και δεν πρόκειται να δοθεί (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) επίσημη παράταση. Ατύπως, όμως οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις διορθώσεων και συμπληρωματικά έγγραφα μέχρι τα μέσα Ιουλίου προκειμένου τα διορθωμένα στοιχεία να συμπεριληφθούν στην ανάρτηση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο κτηματογράφησης στο Γαλάτσι θα λειτουργήσει ατύπως μέχρι την Παρασκευή και στη συνέχεια οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο κτηματολογικό γραφείο της οδού Πατησίων αλλά και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας. Η λήξη της προθεσμίας δεν σημαίνει ότι όσοι αμέλησαν η δεν πρόλαβαν να ελέγξουν τα στοιχεία που υπέβαλαν πριν από 11 χρόνια χάνουν οριστικά τη δυνατότητα να το κάνουν. Ειδικά οι απλές διορθώσεις όπως π.χ η αλλαγή ταυτότητας ή η αναγραφή λάθος τετραγωνικών στις αρχικές εγγραφές θα μπορούν να γίνονται ατελώς μέχρι το τέλος του έτους , όπως υπογράμμισε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς.

  Ενστάσεις

  Σε περιπτώσεις όμως που υπάρχουν λάθη στους τίτλους ιδιοκτησίας και δεν υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις στη φάση της προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να καταθέσουν ενστάσεις στη επόμενη φάση αυτή της ανάρτησης. Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από επιτροπή και οι πολίτες θα χρειαστεί να αποταθούν σε δικηγόρους, διαδικασία με σημαντικό κόστος για τους ιδιοκτήτες.

  Όπως εξήγησε στην εφημερίδα “ Δημοκρατία” o συντονιστής του έργου της κτηματογράφησης της Αθήνας και εκπρόσωπος του αναδόχου κοινοπραξίας, Γιώργος Δημητρίου, η ανάδοχος θα πρέπει έως τις 24 Αυγούστου να παραδώσει τη βάση της ανάρτησης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

  “ Πρόκειται για πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων, τα οποία καλούμαστε να επεξεργαστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για αυτό και είναι πρακτικά αδύνατον να ενσωματώσουμε στα διορθωμένα στοιχεία δηλώσεις που θα υποβληθούν από τα μέσα Ιουλίου και μετά” εξήγησε ο κ. Δημητρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν στη ανάρτηση,στην οποία θα δημοσιοποιηθούν ως έχουν.

  Όταν όμως γίνει η ανάρτηση ( υπολογίζεται στα τέλη του έτους ) οι πολίτες θα έχουν εκ νέου τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής και ενστάσεις.

  Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Δημοκρατία"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα