Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας έδειξαν οι έλεγχοι σε καφέ και μπαρ

Παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας σε 10 από 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έλεγξαν στην Αττική, διαπίστωσαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

“Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν στις 24 και 31 Μαΐου 2019, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής.

Ελέγχθηκαν συνολικά (13) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία σε (10) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε:

· σε αναψυκτήριο, η απασχόληση εργαζομένου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,

· σε καφετέρια, η απασχόληση εργαζομένου πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,

· σε καφετέρια, η μη επίδειξη του πίνακα προσωπικού,

· σε αναψυκτήριο, η μη έκδοση δύο αποδείξεων και η απασχόληση δύο εργαζομένων πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,

· σε μεζεδοπωλείο, η μη έκδοση επτά αποδείξεων και η μη επίδειξη του πίνακα προσωπικού,

· σε αναψυκτήριο, η απασχόληση εργαζομένου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,

· σε καφεκοπτείο-αναψυκτήριο, η απασχόληση εργαζομένου πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,

· σε καφέ, η απασχόληση τεσσάρων εργαζομένων πέραν του δηλωθέντος ωραρίου και ενός εργαζομένου, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,

· σε καφέ μπαρ, η απασχόληση τριών εργαζομένων σε ημέρα εκτός του πίνακα προσωπικού και τριών εργαζομένων εκτός ωραρίου, καθώς και η μη έκδοση δεκαέξι αποδείξεων, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για (48) ώρες και

· σε επιχείρηση παροχής γευμάτων, η μη έκδοση δύο αποδείξεων και η απασχόληση εργαζομένου σε ημέρα εκτός του πίνακα προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ