Μαξίμου για Μητσοτάκη: Δεν δεσμεύθηκε για 13η σύνταξη, αλλά δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ιδίως τις δηλώσεις του για τα εργασιακά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ότι “αν η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να κάνουν από πενθήμερη επταήμερη εργασία, με καλύτερες αμοιβές απ’ ό,τι είχαν πριν, γιατί να μπούμε εμείς εμπόδιο; Δεν ζούμε στη δεκαετία του ’80”.

Το Μαξίμου στην απάντησή του τόνισε ότι ” ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του” και πρόσθεσε ότι “ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δεσμεύθηκε για 13η σύνταξη, αλλά δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρει τα εξής:

“Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του.

Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη “ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα”. Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί.

Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα ( επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα.

Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ