Χατζηθεοδοσίου στον Realfm: Θετικά τα μέτρα αλλά δεν αρκούν – Δεν ήταν αυτά που περίμεναν οι μικρομεσαίοι

”Θετικά” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι «δεν ήταν αυτά που περίμενε η μικρομεσαία τάξη».

«Είναι πράγματα που ζητούσε η αγορά εδώ και πολλά χρόνια, είχαμε μιλήσει για το ΦΠΑ και τη μείωση όλων των συντελεστών. Για τις μικρομεσαίες δεν ακούστηκε κανένα μέτρο, ούτε μείωση φορολογίας ούτε μείωση εισφορών που είναι το μεγάλο θέμα του κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων. Το μεγάλο θέμα των επιχειρήσεων είναι η πολύ μεγάλη φορολογία. Τα μέτρα είναι θετικά αλλά στην μικρομεσαία τάξη δεν ήταν τα μέτρα που περιμέναμε. Οι επιχειρήσεις περίμεναν τη μείωση φορολογίας για να αντέξουν τους χαμηλούς τζίρους που έχουμε σήμερα», τόνισε ο Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Υποστήριξε επίσης ότι «είναι θετικά μέτρα τα οποία δεν αρκούν από μόνα τους. Αν θέλουμε να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπάρχει μία σειρά μέτρων που βοηθούν αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ περισσότερα πράγματα για να δούμε την επόμενη μέρα. Πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα»

Ερωτηθείς αν τη μείωση του ΦΠΑ θα τη δει ο καταναλωτής, ο κ. Χατζηθεοδοσίου απάντησε ότι «χρέος όλων των επιχειρήσεων να δώσουν να καταλάβει ο καταναλωτής, δεν πρέπει να υπάρξουν δικαιολογίες και τη μείωση του ΦΠΑ να τη νιώσει ο καταναλωτής. Είναι προς το συμφέρον όλων και να μην ψάξεις να βρεις τερτίπια για να το αλλάξεις».

Αναφερόμενος στην αύξηση της τιμής στο σουβλάκι, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών υπογράμμισε ότι «μπορεί να είχαν δίκιο οι σουβλατζήδες και να έκαναν αύξηση στην τιμή. Δεν είχαν δικαίωμα να το κάνουν με δημόσια τοποθέτηση γιατί αυτό είναι καρτέλ. Αυτό ήταν το λάθος, αν ο καθένας έκρινε σε μία ελεύθερη οικονομία ότι πρέπει να το αυξήσει, μπορεί. Δεν μπορεί να βγαίνει σαν δημόσια ανακοίνωση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ