Κοντά στο χαμηλό επίπεδο ενός μήνα οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων

Κοντά στο χαμηλό επίπεδο ενός μήνα κινούνταν σήμερα οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Ελλάδα εξετάζει την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αναφέρει τo Reuters.

Οι επενδυτές συνέχισαν να ζητούν σήμερα τα γερμανικά ομόλογα, παρά τις αρνητικές αποδόσεις τους, μετά την καταψήφιση από τη βρετανική Βουλή τεσσάρων προτάσεων για το Brexit. Τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανία της Κίνας και των ΗΠΑ είχαν επαναφέρει χθες τις αποδόσεις των γερμανικών 10ετών τίτλων κοντά στο μηδέν, αλλά η κίνηση αυτή ανακόπηκε γρήγορα, μετά την αδυναμία της βρετανικής Βουλής να διαμορφώσει μία πλειοψηφία για κάθε εναλλακτική πρόταση στη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit – μία εξέλιξη που συντηρεί την προοπτική μίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία σε 10 ημέρες.

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών κρατικών ομολόγων υποχωρούσαν κατά μία μονάδα βάσης στο -0,03%, ενώ οι αποδόσεις των περισσότερων άλλων ομολόγων της Ευρωζώνης κινούνταν 1-2 μονάδες βάσης χαμηλότερα.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ