• Όλες οι απαντήσεις για το επίδομα ενοικίου - Πάνω από 142.400 οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί - ΒΙΝΤΕΟ

  1:51 μμ, Τετάρτη 27 Μάρ 2019 1:51 μμ, Τετάρτη 27 Μάρ 2019

  Απαντήσεις στα βασικότερα ερωτήματα που αφορούν στο επίδομα ενοικίου αλλά και το επίδομα παιδιού δίνει ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας. 

  Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Καρέλλας τόνισε ότι "είναι ενθαρρυντικό που το 95-96% των πολιτών κάνουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα παιδιού από το σπίτι τους, δεν τρέχουν σε Κέντρα Κοινότητας ή τον δήμο, αλλά έχουν αποκτήσει εμπιστοσύνη στις πλατφόρμες και τις διαδικασίες, συν το ότι έχουν εξοικειωθεί".

  Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρόνοιας μέχρι πριν από λίγη ώρα είχαν υποβληθεί 384.000 αιτήσεις στο σύστημα για το επίδομα ενοικίου, εκ των οποίων πάνω από 142.400 οι εγκεκριμένες.

  Όπως τόνισε ο ίδιος, "αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος του οποίου λήγει το συμβόλαιο του πριν από τις 30/9 είναι να κάνει μια τροποποίηση και να πάρει νέο νούμερο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου και αυτό να βάλει. Επίσης πρέπει να προσέξει να είναι εκείνες οι ημερομηνίες ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο. Για κάποιες ειδικές κατηγορίες θα πρέπει να τις δούμε".

  Όσον αφορά στο ποιοι θα πρέπει να πηγαίνουν σε Κέντρα Κοινότητας για τη διαδικασία, ο κ. Καρέλλας είπε ότι "όσοι αντιμετωπίζουν θέμα ταυτοποίησης στοιχείων από την πλατφόρμα, πλην των φορολογικών, θα πρέπει να πηγαίνουν στα Κέντρα Κοινότητας με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εκεί θα λυθεί το ζήτημά τους. Επίσης, πρέπει να πηγαίνουν οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι αλλοδαποί καθώς είναι πολύ δύσκολο και ανέφικτο πολλές φορές να "τραβηχτούν" ηλεκτρονικά από το σύστημα οι άδειες παραμονής".

  Σχετικά με το όνομα στον λογαριασμό ρεύματος, ο κ. Καρέλλας είπε ότι ο ενοικιαστής θα πρέπει να αλλάξει το ρολόϊ στο όνομά του μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς αν από 1/1/2020 δεν υπάρχει ταυτοποίηση ανάμεσα σε δικαιούχο και ρολόϊ, τότε θα κόβεται από το επίδομα ενοικίου.

  Ο κ. Καρέλλας διευκρίνισε ακόμη ότι "η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα είναι ανοιχτή για πάντα. Στις 31/3 θα είναι ολοκληρωμένο το πρώτο αρχείο δικαιούχων ώστε να γίνουν οι πληρωμές τον Απρίλιο και θα δοθούν και αναδρομικά για τους πρώτους μήνες. Μετά συνεχίζονται κανονικά οι αιτήσεις και οι πληρωμές θα γίνονται ανά μήνα". Στόχος είναι να πληρώνεται μεταξύ 22-30 κάθε μήνα και τώρα πριν από το Πάσχα, 23-24 Απριλίου.

  Σχετικά με το επίδομα παιδιού, ο κ. Καρέλλας είπε ότι "έκλεισε χθες η πλατφόρμα για να γίνει η εκκαθάριση όσων αιτήθηκαν μέχρι χθες ώστε να πληρωθούν στο τέλος του μήνα. Υπολογίζουμε πάνω από 600.000 οικογένειες για το επίδομα παιδιού".

  Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ξανανοίγει 1η Απριλίου και υπολογίζει ότι φέτος θα έχουμε 930.000 οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα παιδιού, αριθμός αυξημένος κατά 150.000 οικογένειες.

  Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα