• Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo 2019

  6:25 πμ, Κυριακή 17 Μάρ 2019 6:25 πμ, Κυριακή 17 Μάρ 2019

  Τα εγκαίνια της «Food Expo 2019», της μεγαλύτερης έκθεσης τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

  Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου και όσοι την επισκεφτούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα από περίπου 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες.

  Το «παρών» στην σημερινή εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Μπούρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος καθώς και οι πρέσβεις του Κατάρ, της Αιγύπτου, της Ιαπωνίας, της Λιθουανίας, του Βιετνάμ κ.α.

  «Ο αγροδιατροφικός τομέας επέδειξε ανθεκτικότητα κατά το διάστημα της οικονομικής κρίσης, ενώ συμβάλει σημαντικά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας διαθέτοντας πολύ μεγάλες προοπτικές» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αραχωβίτης.

  Υπογράμμισε ότι «η αξία των ελληνικών εξαγωγών εκτοξεύτηκε το 2018, σε επίπεδο ρεκόρ καθώς έφτασε τα 33,4 δις ευρώ, που είναι και το υψηλότερο ποσό διαχρονικά» και επεσήμανε ότι «σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η συνολική αξία των εξαγωγών το 2018 ανήλθε στο ποσό των 33,4 δις ευρώ, έναντι 28,9 δις ευρώ το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 15,7%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε αύξηση κατά 2,1 δις ευρώ, δηλαδή 10,6%» κάτι που όπως πρόσθεσε ήταν η καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών».

  Για διεθνή αναγνώριση της έκθεσης μόλις λίγα χρόνια από την δημιουργία της μίλησε ο Πρόεδρος της εταιρίας FORUM που διοργανώνει τη Food Expo, Νίκος Χουδαλάκης προσθέτοντας παράλληλα ότι «απολαμβάνει τη στήριξη των επιχειρήσεων της εγχώριας αλλά και τις διεθνούς αγοράς» κάτι που «αντικατοπτρίζει τη δυναμική του κλάδου και τις τεράστιες προοπτικές αύξηση των εξαγωγών για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά».

  «Πλέον η γαστρονομία αποτελεί προστιθέμενη αξία όχι μόνο στο τουριστικό προϊόν αλλά γενικότερα στην οικονομία» είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος υπογραμμίζοντας πως «είναι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή που έχει αποδεσμευθεί από τις μνημονιακές της υποχρεώσεις προκειμένου να επανέλθουμε σε ένα σταθερό και βιώσιμο αναπτυξιακό μονοπάτι. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους φορείς του κλάδου των τροφίμων «έτσι ώστε να μπορέσουμε να τονώσουμε τον κλάδο και να έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι ονειρευόμαστε».

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα