Τι λέει ο Πετρόπουλος για τα έσοδα του ΕΦΚΑ και τη ρύθμιση των 120 δόσεων

«Η εσφαλμένη ανάγνωση των οικονομικών στοιχείων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οδηγεί σε παντελώς ανακριβή εικόνα για την πορεία των εσόδων και την πορεία του ΕΦΚΑ», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με την εισπραξιμότητα των εισφορών των μη μισθωτών στον ΕΦΚΑ.

Με τη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πετρόπουλος επισημαίνει ότι τα έσοδα του ΕΦΚΑ από τις εισφορές των μη μισθωτών, στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019, όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί, αλλά είναι μερικώς αυξημένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (285 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2019 έναντι 270 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2018).

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υποστηρίζει ότι η τάση αύξησης των εσόδων θα ενισχυθεί περαιτέρω, ενόψει και της ρύθμισης των οφειλών σε έως 120 δόσεις, που έχει προϋπόθεση την καταβολή εισφορών για κάθε μήνα του 2019. Άλλωστε, όπως διευκρινίζει, οι εισφορές με το νέο τρόπο υπολογισμού είναι σε πολύ χαμηλό ύψος και μπορούν να πληρώνονται.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Πετρόπουλος, τα έσοδα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019, κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (199 εκατ. ευρώ φέτος έναντι 204 εκατ. ευρώ το 2018).

«Όσοι εμμένουν στη γραμμή της παραπληροφόρησης, εξυπηρετούν το στρατηγικό σχέδιο της ΝΔ για την υπονόμευση του ΕΦΚΑ και του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό δεν θα συμβεί», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ