Σταρ στα δίχτυα της εφορίας για διαφήμιση μέσω Instagram – Σκανάρονται οι αναρτήσεις των επωνύμων

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται όσοι χρησιμοποιούν το Instagram για προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς να δηλώνουν το σχετικό εισόδημα.

Έχουν ήδη πιαστεί στην απόχη των ελεγκτικών υπηρεσιών δεκάδες διάσημοι, οι οποίοι πραγματοποιούν έμμεση διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς να δηλώσουν το σχετικό εισόδημα στη φορολογική τους δήλωση.

Σύμφωνα, με πληροφορίες της Ημερησίας, οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν ήδη καταρτίσει λίστα επωνύμων που έχουν εντοπιστεί να εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη πρακτική και σύντομα πρόκειται να προχωρήσουν σε κλήσεις για την παροχή διευκρινίσεων και ελέγχων.

Το φαινόμενο όπως σημειώνει η εφημερίδα έχει πάρει τη μορφή “χιονοστιβάδας” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα σχετικά εισοδήματα να κινούνται κάτω από το ραντάρ των ελεγκτικών υπηρεσιών της Εφορίας.

Ο έλεγχος θα επεκταθεί και στις επιχειρήσεις που εμφανίζονται να κάνουν χρήση αυτής της πρακτικής προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκδίδουν τα σχετικά παραστατικά.

Οι ελεγκτές που έχουν κάνει την αρχική έρευνα διαπίστωσαν ότι δεν διαφημίζονται μόνο ρούχα και παπούτσια. Έμμεσα διαφημίζονται υπηρεσίες κομμωτικής, πλαστικοί χειρουργοί, ταξιδιωτικά γραφεία, κέντρα αδυνατίσματος, είδη διατροφής, δερματολογικά κέντρα κλπ.

Πηγή: Ημερησία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ