Προσφυγές ετοιμάζουν οι απόστρατοι για τα “κουρεμένα” αναδρομικά

Κινήσεις προκειμένου να λάβουν τα ποσά τα οποία θεωρούν ότι δικαιούνται από τα αναδρομικάετοιμάζουν οι απόστρατοι και οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων. Μετά την έκπληξή τους για το γεγονός ότι πηγαίνοντας στα ΑΤΜ αντίκρισαν κατά πολύ μειωμένα ή και μηδενικά αναδρομικά, ετοιμάζουν πλέον νέες προσφυγές στο ΣτΕ, καθώς και δηλώσεις αμφισβήτησης και επιφύλαξης από την πλευρά τους για τα ποσά που εισέπραξαν.

Μετά τις αντιδράσεις των απόστρατων το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά ότι έχουν γίνει όλα όπως προβλέπει η νομοθεσία. Επί της ουσίας το υπουργείο αποκλείει την πιθανότητα λαθών στον υπολογισμό των αναδρομικών που καταβλήθηκαν στους συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από την πλευρά τους, οι απόστρατοι επιμένουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά που τους καταβλήθηκαν είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που δικαιούνται, καθώς και ότι είναι πιθανόν να έχουν γίνει λάθη στον υπολογισμό τους. Ειδικότερα αναφέρουν:

– Σε απόστρατους οι οποίοι είχαν τον ίδιο βαθμό αποστρατείας, καθώς και τα ίδια έτη υπηρεσίας, καταβλήθηκαν ποσά αναδρομικών που διαφέρουν μεταξύ τους. Όπως υποστηρίζουν, τα ποσά σε ορισμένες περιπτώσεις διαφέρουν ακόμη και πάνω από 1.000 ευρώ.

– Απόστρατοι που έλαβαν την πρώτη δόση των αναδρομικών το 2014 αυτή την φορά δεν έλαβαν ως αναδρομικά ούτε ένα ευρώ. Αυτό έχει παρατηρηθεί κυρίως, όπως επισημαίνουν, σε απόστρατους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.

– Τα ποσά που έλαβαν πολλοί απόστρατοι ήταν πολύ χαμηλά. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι περίμεναν 2.000 ή 3.000 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις εισέπραξαν ακόμη και κάτω από 100 ευρώ.

Στα ποσά των αναδρομικών’έγιναν οι εξής κρατήσεις:

– η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

– η περικοπή του μνημονιακού νόμου 4024/2011

– η περικοπή του μνημονιακού νόμου 4051/2012

– η μείωση του νόμου 4093/2012

– οι κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

– η παρακράτηση 20% για φόρο εισοδήματος.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ