Οι 13 πληρωμές μέχρι το τέλος του έτους – Οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων, επιδομάτων, αναδρομικών

Μπαράζ πληρωμών συντάξεων, επιδομάτων, αναδρομικών και μερισμάτων ξεκίνησε ήδη ενόψει των εορτών. Το ημερολόγιο είναι μακρύ και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να έχουν πραγματοποιηθεί πριν από τις γιορτές όλες οι κρίσιμες πληρωμές του κράτους.

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου “στριμώχνονται” 11 μεγάλες πληρωμές, ενώ την εβδομάδα που μεσολαβεί ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ολοκληρώνεται το σπριντ. Οι καταβολές που έρχονται αφορούν σε πάνω από 4 εκατομμύρια δικαιούχους. Η αρχή έγινε από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος από χθες κατέβαλε το Δώρο Χριστουγέννων 2018 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν να πληρώνονται από τον Οργανισμό τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρόνιως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων, που κανονικά καταβάλλονται από 10/12/2018 μέχρι και 6/1/2019.

Στις 14 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν το κοινωνικό μέρισμα και τα αναδρομικά των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων στα ειδικά μισθολόγια.

Στις 19 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στις 21 Δεκεμβρίου σειρά παίρνουν οι συντάξεις των μισθωτών, ναυτικών και λοιπών κατηγοριών συνταξιούχων, αλλά και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα αναδρομικά των συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων

Στις 27 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων

Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και το συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ