Πιερ Μοσκοβισί: Η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Το μήνυμα ότι η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια, δεν κάνει χάρες σε κανέναν και δεν στηρίζει ή αντιτίθεται σε καμία κυβέρνηση, στέλνει, λίγες μέρες μετά την επίσημη έγκριση του ελληνικού Προϋπολογισμού και της κατάργησης της μείωσης των συντάξεων, ο αρμόδιος για το θέμα επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στη Realnews, ο κ. Μοσκοβισί υπενθυμίζει το σκεπτικό της απόφασης και στέλνει το μήνυμα στην ελληνική πολιτική σκηνή να σταματήσει να κρίνει τις αποφάσεις της Κομισιόν με μικροκομματικά κριτήρια, ζητώντας, μάλιστα, και υπερκομματική στήριξη προς το πακέτο κοινωνικών μέτρων που μόλις αποφασίστηκε.

Ο επίτροπος που μαζί με τον επικεφαλής της Κομισιόν στην ελεγκτική ομάδα των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, έδωσαν τη μάχη της τεκμηρίωσης των στοιχείων του προσχεδίου, απαντά στους επικριτές της Κομισιόν και ξεκαθαρίζει ότι «η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων δεν είναι προεκλογικό bonus για κανέναν».

«Η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια. Δεν πρέπει να με βλέπετε ούτε ως υπέρμαχο της κυβέρνησης ούτε ως πολέμιο της κυβέρνησης – είμαι μόνο υπέρ της Ελλάδας», λέει χαρακτηριστικά. «Έχω σιχαθεί αυτές τις πολιτικές κορόνες όσων προσπαθούν να μας πουν ότι η Κομισιόν δεν είναι τάχα αντικειμενική», προειδοποιεί.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ