Πετρόπουλος: Πολύ σημαντική ελάφρυνση για τους ελεύθερους επαγγελματίες η μείωση των εισφορών

«Η απόφαση για μη περικοπή των συντάξεων είναι ένα καλό νέο, όχι μόνο για τους ασφαλισμένους, αλλά και για την ίδια την οικονομία. Και τούτο διότι η κοινωνική ασφάλιση είναι ένα τμήμα της οικονομίας, αφού κοντά στα 27 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ, διαμορφώνεται από τις συντάξεις που χορηγούνται».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα, με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση του οικονομικού συνεδρίου, που οργανώνει η εφημερίδα, «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Όπως πρόσθεσε ο Τάσος Πετρόπουλος, «αποδεικνύεται ότι η πολιτική μας είναι σχεδιασμένη σε μία προοπτική με αποτελέσματα και αυτά τα αποτελέσματα είναι ασφαλή και επιβεβαιώνονται.»

Σχετικά με την μείωση των εισφορών, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είπε ότι «έχει προαναγγελθεί σχεδόν από την έναρξη του νόμου 4387 και τώρα ήλθε η στιγμή που μπορούμε να το κάνουμε, διότι μας το επιτρέπει η καλή πορεία των οικονομικών της κοινωνικής ασφάλισης.» Μάλιστα, όπως συνέχισε, «είναι μέρος μιας πολύ σημαντικής ελάφρυνσης για ελεύθερους επαγγελματίες, όχι μόνο για τα υψηλά εισοδήματα, αλλά και για εισοδήματα που δεν είναι τόσο υψηλά, ενώ για τους αγρότες η ασφαλιστική εισφορά διαμορφώνεται στα 74 ευρώ, δηλαδή είναι μικρότερη από αυτή που ήταν στο παρελθόν.»

Σε αυτό το σημείο ο Τάσος Πετρόπουλος τόνισε ότι «από κάθε άποψη η δική μας πολιτική είναι στοχευμένη και βλέπει όλους τους παράγοντες της οικονομίας», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «η εξέλιξη θα είναι ακόμα πιο θετική, αφού το σύστημα αποδεικνύεται βιώσιμο και βλέπουμε να παράγει πλεονάσματα και για το 2019». Όπως εξήγησε, «φέτος μιλάμε για πλεόνασμα της τάξης του 1,2 δισεκ. ευρώ και υπάρχει πρόβλεψη για πλεόνασμα των 700 εκατομμυρίων ευρώ το 2019».

Ακόμη, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι «έχει σημασία να διατηρούμε μια οικονομική κατάσταση για τη χώρα με λελογισμένη χρήση δαπανών», προσθέτοντας ότι «η οικονομία έχει αντοχές και δυναμική που θα εκτοξεύσει την ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια με ρυθμούς πολύ σημαντικούς».-

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ