• Εισαγγελική παρέμβαση για πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους - Η ανακοίνωση της Jumbo

  12:00 πμ, Δευτέρα 01 Ιάν 2001 12:00 πμ, Δευτέρα 01 Ιάν 2001

  Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε το θέμα που έχει προκύψει με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

  Με παραγγελία της προς την Οικονομική Εισαγγελία, η κ. Ξένη Δημητρίου ζητά να διερευνηθεί, αν έχουν τελεστεί παράνομες πράξεις.

  Η διοίκηση της Jumbo από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρεία. Παράλληλα, ανέφερε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου από το Δ.Σ. της εταιρείας.

  Σύμφωνα με έρευνα των κινεζικών Αρχών, ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία, από την οποία έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους , μέσω της χρήσης POS που είχε λάβει από ελληνική τράπεζα, παραβιάζοντας τα capital control που ισχύουν στην Κίνα.

  Οι αγοραστές φέρονται έτσι να ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων, μπαίνοντας παράλληλα στο πρόγραμμα χορήγησης Χρυσής Βίζας στη χώρα μας.

  Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

  Η ανακοίνωση της Jumbo

  H Jumbo AEE με σημερινή ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά, ως «αναληθή και αβάσιμα, σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου περί ενδεχόμενης εμπλοκής της, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου».

  Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η εταιρεία ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανωτέρω στον τομέα των ακινήτων ή άλλες. Ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητα αυτής».

  Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο κ. Παπαευαγγέλου δεν είχε καμία απολύτως υπογραφή ή εξουσία σε σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας, καθώς η μόνη του αρμοδιότητα ήταν αγορανομικώς υπεύθυνος και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, αρχές και οργανισμούς».

  Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Jumbo κατά τη συνεδρίαση του συνεδρίαση αποδέχθηκε τη παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου Ευάγγελου (Αναπληρωτή Αντιπροέδρου) και αποφάσισε να συνεχίσει τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της εταιρείας χωρίς την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του, με επταμελή σύνθεση, μέχρι τη λήξη της θητείας του.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, υπό την επταμελή σύνθεσή του, ως εξής:

  Α. Τέσσερα (4) Εκτελεστικά μέλη:

  1. Απόστολος- Ευάγγελος Βακάκης του Γεωργίου, επιχειρηματίας, Πρόεδρος.

  2. Ιωάννης Οικονόμου του Χρήστου, δικηγόρος, Αντιπρόεδρος

  3. Κωνσταντίνα Ντεμίρη του Σταύρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

  4. Σοφία Βακάκη του Απόστολου-Ευάγγελου, ιδιωτική υπάλληλος, Εκτελεστικό Μέλος.

  Β. Τρία (3) ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη:

  1. Νικόλαος Βελισσαρίου του Ιωάννη, οικονομολόγος.

  2. Γεώργιος Κατσαρός του Σπυρίδωνος, οικονομολόγος.

  3. Φώτιος Τζίγκος του Αθανασίου, φορολογικός σύμβουλος.

  Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη σε ανάθεση αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης και δέσμευσης της εταιρείας σε μέλη του και σε υπαλλήλους της εταιρείας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα