Πρόεδρος ΣΕΒΕ στον Realfm 97,8: Πρόβλημα η συμφωνία για τις εξαγωγές

Στα προβλήματα που ανακύπτουν στις εμπορικές συναλλαγές και τις εξαγωγές από τη συμφωνία για το Σκοπιανό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Υπάρχουν προβλήματα στις συντμήσεις του ονόματος που χρησιμοποιείται για το διαδίκτυο και τις εμπορικές χρήσεις… Υπάρχει πλέον μία κρατική οντότητα ‘Βόρεια Μακεδονία’, δεν υπάρχει κρατική οντότητα ‘Νοτίου Μακεδονίας’ ούτε ‘Μακεδονία ελληνική’, υπάρχει μία γεωγραφική περιφέρεια. Καταλαβαίνετε ότι το οπλοστάσιο τους και στις νομικές διαμάχες μεγαλώνει. Συστήνεται μεν μία διεθνής επιτροπή, κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει σήμερα τις αποφάσεις αυτής της επιτροπής” είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ και πρόσθεσε:

“Στη διεθνή αγορά υπάρχει μία τεράστια σύγχυση. Τώρα θα μπαίνουν προϊόντα των Σκοπιανών ως μακεδονικής γης. Ποια θα είναι τα προϊόντα της μακεδονικής γης τα δικά μας ή τα δικά τους; Πώς θα λέγονται τα προϊόντα τα δικά μας, όταν υπάρχει ο κρατικός φορέας ο οποίος θα έχει πλέον την κρατική ονομασία με αυτό το όνομα. Εμείς απλώς θα είμαστε μία Περιφέρεια, οπότε αδυνατίζει όλο το νομικό οπλοστάσιο το οποίο είχαμε μέχρι τώρα”.

“Εμείς θα θέλαμε τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές επωνυμίες, οι ονομασίες των εταιρειών να συνεχίσουν να υπάρχουν απρόσκοπτα, να μην δημιουργηθούν προβλήματα… Δημιουργεί σύγχυση στη διεθνή αγορά, σε μία σειρά προϊόντων από πού προέρχονται. Αλλιώς πουλάμε ένα προϊόν το οποίο παρασκευάζεται, κατασκευάζεται, παράγεται στη Μακεδονία εδώ στην Ελλάδα στην ΕΕ, άλλες δυνατότητες έχει, άλλη τιμή έχει. Και άλλο έχει ένα προϊόν το οποίο παράγεται στα Σκόπια” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ