Επισκέψεις από ΗΠΑ και Πολωνία στην Ηλέκτωρ

Σειρά διεθνών επισκέψεων που πραγµατοποιήθηκαν στην ΗΛΕΚΤΩΡ τις προηγούµενες ηµέρες, επιβεβαίωσε και δι’ αυτού του τρόπου τον ηγετικό ρόλο που κατέχει η εταιρία στον τοµέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Την Τρίτη 10/4 την εταιρία επισκέφθηκε µεγάλη αποστολή της Εθνικής επιτροπής των Προέδρων των ∆ηµοτικών Επιχειρήσεων διαχείρισης Απορριµµάτων της Πολωνίας στο πλαίσιο επισκέψεων που η επιτροπή κάνει στις Ευρωπαϊκές χώρες για την αξιολόγηση των συστηµάτων και τεχνολογιών διαχείρισης απορριµµάτων.

Της επιτροπής ηγείτο ο κ. Wojciech Janka ∆ιευθυντής της δηµοτικής επιχείρησης απορριµµάτων στη Zielona Góra. Την επόµενη 11/4 η πολωνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριµµάτων στην ΟΕ∆Α Φυλής που διαχειρίζεται η ΗΛΕΚΤΩΡ.

Η επίσκεψη έγινε κατόπιν αιτήµατος της Πολωνικής Εθνικής επιτροπής η οποία ζήτησε την επαφή κι ανταλλαγή απόψεων µε την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ και µόνον θεωρώντας, κατά δήλωση της ιδίας, ότι διαθέτει την πλέον αξιοσηµείωτη εµπειρία και τεχνολογία προς διερεύνηση σε ότι αφορά στην Ελλάδα.

Την Πέµπτη 12/4 την ΗΛΕΚΤΩΡ επισκέφθηκαν µαθητές από το Γυµνάσιο ‘New Village School’ του Sausalito, Σαν Φρανσίσκο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδροµής για την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας «Healing Lesvos / Θεραπεύοντας τη Λέσβο» της Ελένης Ατσίκµπαση. Οι µαθητές βρέθηκαν και στην περιοχή Αυλάκι που θα αναπτυχθεί το πρώτο ελληνικό Hope Spot στο Αιγαίο, του οποίου η ΗΛΕΚΤΩΡ αποτελεί υποστηρικτή.Το Hope Spot στο Αυλάκι , επιλέχθηκε για την ιδιαίτερη αφθονία των θαλάσσιων µεταναστευτικών ειδών, τις σηµαντικές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες της περιοχής αλλά και θετικές οικονοµικές προοπτικές που µπορεί να δηµιουργήσει στην τοπική κοινωνία. Η πρωτοβουλία αυτή µπορεί, µεταξύ άλλων, να αποτελέσει υπόδειγµα, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για αντιστροφή των ζηµιών από τις αρνητικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Οι µαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή µε τις δράσεις εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΗΛΕΚΤΩΡ που αποσκοπούν στη δηµιουργία ενός βιώσιµου περιβάλλοντος µε αειφορία και σεβασµό στη διαχείριση των φυσικών πόρων και πηγών και βεβαίως να επισκεφθούν για ένα τριήµερο τη Λέσβο και το Hope Spot στο Αυλάκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ