Δραγασάκης: Ο Παπαδημητρίου δεν ήρθε στην Ελλάδα ούτε για χρήματα, ούτε για δόξα – ΒΙΝΤΕΟ

Για κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα έκανε λόγο ο νέος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής, προειδοποιώντας ότι αυτά που θα αποφασιστούν τους επόμενους έξι μήνες μπορεί να επηρεάσουν καθοριστικά τα επόμενα 10 χρόνια.

Αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου σχολίασε ότι ήταν δική του άποψη και της κ. Αντωνοπούλου ότι από την κρίση πρέπει να βγούμε με απασχόληση και αυτή τη στρατηγική θα συνεχίσουμε.

Όπως είπε, ο κ.Παπαδημητρίου είναι μια προσωπικότητα που τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό και θέλησε να τη βοηθήσει.

Δεν ήρθε ούτε για χρήματα ούτε για δόξα, πρόσθεσε, αναφερόμενος στον προκάτοχό του. “Ήρθε σε μια στιγμή που η χώρα ζητούσε νέες δυνάμεις και εμείς ψάχναμε να βρούμε εκείνα τα όπλα”, πρόσθεσε.

«Με τη στάση του και με τη δράση του, έδωσε ένα νέο ήθος στην πολιτική. Υπηρέτησε ένα νέο ήθος με τον λόγο, τα επιχειρήματα, τα στοιχεία, τις θέσεις και τις απόψεις». Ο ίδιος ανέφερε πως «αυτή την πολιτική χρειαζόμαστε, μια πολιτική με αντιπαραθέσεις στη βάση θέσεων και απόψεων».

Υποστήριξε ότι «πάμε να βγούμε όχι μόνο από μία μεγάλη κρίση αλλά και από μία κατάσταση χρεωκοπίας. Είναι μία πορεία με γνωστούς και άγνωστους παράγοντες και ευάλωτη σε εξωγενείς παράγοντες».

«Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και έχουμε πια και την εμπειρία για να το κάνουμε» είπε κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας αναρωτήθηκε αν είχε μεγαλύτερη ευθύνη όταν ήταν βουλευτής του Συνασπισμού του 6% ή τώρα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Έθεσε ως κατευθυντήρια γραμμή «να δουλέψουμε συλλογικά» λέγοντας ότι «έχω μάθει να δουλεύω ως μέρος μιας ομάδας ακόμα και όταν δεν υπάρχει ομάδα».

«Πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση και όχι μόνο ανάπτυξη γιατί έχουμε χάσει πολύ πλούτο» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα που του επέτρεψε να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, ευχήθηκε την καλύτερη δυνατή συνέχεια στον Γιάννη Δραγασάκη και τόνισε ότι «αξίζει να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα ο Αλέξης Χαρίτσης».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ