Παπαδημητρίου: Αμοιβαία επωφελής η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας

«H οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια… Στο μέλλον, το εμπόριο και οι επενδύσεις θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο γρήγορα, αν ενισχυθούν οι οικονομικές μας σχέσεις και τα υπουργεία Οικονομικών εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο κ. Παπαδημητρίου έλαβε μέρος σε πάνελ με θέμα «Two Coasts One Sea», στο οποίο συμμετείχε και ο Τούρκος ομόλογός του, Νιχάτ Ζεϊμπεκσί.

Κατά τη χθεσινή παρέμβασή του, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων «θα ήταν αμοιβαία επωφελής για τους δύο λαούς μας».

Στο περιθώριο του φόρουμ, ο κ. Παπαδημητρίου πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του. Στη συνάντηση εξετάστηκε η οργάνωση από τις δύο χώρες ενός Οικονομικού Φόρουμ στην Ελλάδα το 2018.

Στο πλαίσιο του φόρουμ παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του κ. Παπαδημητρίου το βράδυ της Τρίτης, 24 Οκτωβρίου. Στο γεύμα παρέστησαν, εκτός από τον υπουργό, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, ο διευθύνων σύμβουλος Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου και ο Ανδρέας Μπελεγρής από το γραφείο Τύπου του υπουργού.

Από τουρκικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκσί, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομίας, Χασάν Γιαλσίν, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου Dogus και ο πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Αιγαίου, Σαμπρί Ουνλουτούρκ.Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ