Στον ορίζοντα πάλι ο κίνδυνος νέων μέτρων για το 2018 – ΒΙΝΤΕΟ

Από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, που θα ανακοινωθεί αύριο, προβάλλει στον ορίζοντα και πάλι ο εφιάλτης νέων μέτρων για το 2018, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο ανταποκριτής του σταθμού στην Ουάσιγκτον, Θανάσης Τσίτσας.

Ο ανταποκριτής μετέφερε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η πρόβλεψη του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2018 θα είναι κάτω από τον στόχο του 3,5%, σημειώνοντας ότι στην τελευταία του έκθεση το Ταμείο εκτιμούσε το πλεόνασμα στο 2,2% του ΑΕΠ, με τη διαφορά από τον στόχο σε απόλυτους αριθμούς να είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Οι προβλέψεις του Ταμείου δείχνουν και προμηνύονται πόσο δύσκολες θα είναι οι δύο συναντήσεις – του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα – με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο τέλος αυτής της εβδομάδας και την αρχή της επόμενης, είπε ο Θανάσης Τσίτσας.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, αποκλείει το ενδεχόμενο νέων μέτρων και στόχος του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού είναι να πείσουν την κυρία Λαγκάρντ να μη βάλει εμπόδια το ΔΝΤ, ώστε να κλείσει σύντομα η τρίτη αξιολόγηση.

Δείτε εδώ το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ