Η έκθεση του ΔΝΤ για Ισπανία

Η Ισπανία αναμένεται να χάσει τους “πολύ φιλόδοξους στόχους” του 2012 για τον περιορισμό του ελλείμματος στο 5,3% του ΑΕΠ, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση του.

Το ΔΝΤ, στην έκθεσή του για την ισπανική οικονομία, σημειώνει ταυτόχρονα ότι η Ισπανία α��τιμετωπίζει ένα πολύ δύσκολο οικονομικό outlook και ενδεχομένως να χρειαστεί βραδύτερος ρυθμός στον περιορισμό των ελλειμμάτων.

Την ίδια στιγμή το Ταμείο επαναλαμβάνει την άποψη του για την ανάγκη να προχωρήσει το έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης με ταχύτερους ρυθμούς, ενώ σημειώνει ότι η ισπανική κυβέρνηση από την πλευρά της θα πρέπει να προχωρήσει με την υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα επιτρέπει βαθύτερες προσαρμογές στους μισθούς ώστε να στηριχθεί η ανάκαμψη.

Στην έκθεση του μετά την τακτική επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ στην Ισπανία, το Ταμείο υπογραμμίζει ότι η ισπανική οικονομία έχει διολισθήσει σε μια άνευ προηγουμένη ύφεση τύπου double-dip.

Καλεί ταυτόχρονα την ισπανική κυβέρνηση να ενισχύσει τα έσοδα της αυξάνοντας τους έμμεσους φόρους, ενώ για τον τραπεζικό τομέα σημειώνει ότι θα πρέπει να εντοπιστούν οι μη βιώσιμες τράπεζες ώστε να διαχωριστούν από τις υπόλοιπες.

Σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο το ΔΝΤ σημειώνει ότι οι προοπτικές αναμένεται να βελτιωθούν λόγο της αναμενόμενης “προόδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο” για στενότερη ενοποίηση. Πηγή: capital.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ