Μέρκελ:”Η Ελλάδα είναι το παράδειγμα”

Η καγκελάριος της Γερμανίας υπεραμύνθηκε της οικονομικής λιτότητας η οποία έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, μιλώντας σε στελέχη του οικονομικού συμβουλίου του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, τονίζοντας ότι αυτή είναι “αναγκαία”, “για να αποτελεί το παράδειγμα για όλη την ευρωζώνη”.

“Το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα φέρει σε πέρας το οικονομικό πρόγραμμά της δεν είναι απλά το ερώτημα εάν το πρόγραμμα -θα έχει, ή όχι, επιτυχία-, είναι μάλλον το ερώτημα εάν οι υποχρεώσεις στη μελλοντική Ευρώπη θα τηρούνται”.

Όσον αφορά στην Ισπανία η καγκελάριος σημείωσε:”Βρίσκω σωστό ότι η Μαδρίτη υπέβαλε το αίτημα να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζές της, επειδή αυτά τα τραπεζικά προβλήματα δεν συμπίπτουν με οιαδήποτε έλλειψη μακροοικονομικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεων, παρά σχετίζονται με φούσκα στην αγορά ακινήτων, που προέκυψε την περασμένη δεκαετία”, υπογράμμισε.

“Οι όροι που θα τεθούν στην Ισπανία, όταν έλθει η ώρα, θα αφορούν την ανασυγκρότηση του τραπεζικού τομέα”, ανήγγειλε τέλος η καγκελάριος Μέρκελ.         

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ