• "Οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους"

  5:49 μμ, Τρίτη 12 Ιουν 2012 5:49 μμ, Τρίτη 12 Ιουν 2012

  «Για αυτό οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Bild, στο οποίο η γερμανική εφημερίδα εξηγεί ότι «το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί θέσει το χρέος και το δημοσιονομικό της έλλειμμα υπό έλεγχο, οφείλεται στο ότι οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες δεν πληρώνουν τους φόρους τους».

  "Η Bild συνάντησε Έλληνες πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν άλλο τους φόρους τους:

  «Θέλω πίσω τους φόρους μου» λέει στον Γερμανό συντάκτη η Ειρήνη Προβοπούλου, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου. «Τώρα ήμουν στην εφορία και απαιτώ να λάβω την επιστροφή του φόρου μου. Αλλά σε αυτό το χάος δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος. Για αυτό κι εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν θα πληρώσω φόρους» αναφέρει στη Bild η κ. Προβοπούλου.

  "Δεν βγάζω πια χρήματα. Κερδίζω πολύ λόγα από τη δουλειά μου για να αγοράσω τα φάρμακα που απαιτούνται για τη θεραπεία μου. Ως εκ τούτου για τους φόρους μου δεν έχω καθόλου χρήματα να διαθέσω" αναφέρει στη Bild o 57χρονος, Βασίλης Τάμμης.

  «Δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά όλους αυτούς τους φόρους που έχουν επιβληθεί. Ήμουν πάντα συνεπής στις πληρωμές μου, αλλά το κράτος μας έχει πάρει τα πάντα. Τώρα τελείωσε –δεν πληρώνω άλλο» δηλώνει η 50χρονη Αγγελική Βερβέρη στην εφημερίδα.

  «Αντί για τη φορολογική μου δήλωση, εγώ στην εφορία τους έστειλα ένα χαρτί με ένα μηδενικό –γιατί δεν έχω βγάλει σχεδόν τίποτα. Όσο η στάση των πολιτικών θα είναι τόσο ανάλγητη -εγώ δεν πληρώνω φόρους» σημειώνει ο Λάμπρος, 62χρονος καθηγητής.

  «Το μόνο που ξέρει να κάνει το κράτος είναι να ζητά φόρους από εμάς. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάστασή μας: αν έχουμε να φάμε, αν μπρούμε να πληρώσουμε το ενοίκιό μας. Δεν εγκρίνω πια το να πληρώνω φόρους σε αυτό το κράτος» αναφέρει ο 50χρονος βιβλιοπώλης, κ. Χριστοδούλου."

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα