Παπανάτσιου: Το 80% του συνόλου των επαγγελματιών θα πληρώσουν λιγότερο φόρο – Μειώνεται και ο ΕΝΦΙΑ

Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν πλήρως και θα απογοητευτεί η αντιπολίτευση γιατί η καταστροφή που προβλέπει δεν θα έρθει, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Αναφερόμενη στο «βασικό φορολογικό μέτρο με αρνητική συνέπεια για τους πολίτες που είναι αντίθετο στη στρατηγική της κυβέρνησης» δηλαδή στη μείωση του αφορολόγητου, η κ. Παπανάτσιου είπε ότι θα εφαρμοστεί το 2020 και θα εκκαθαριστεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021. «Έχετε θράσος οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μιλάτε για το αφορολόγητο που χάθηκε το 2013 για να μειωθεί κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες ο ανώτατος συντελεστής για τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Υπάρχει μνήμη σε αυτή τη χώρα», είπε η υφυπουργός.

Είπε επίσης ότι με το φορολογικό σύστημα που έφερε πέρυσι η κυβέρνηση ακόμη και με το συνδυασμό των μέτρων και αντιμέτρων που θα ισχύσουν από το 2020, οι επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 20.000 θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με ό,τι πλήρωναν με το σύστημα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και αυτοί είναι τουλάχιστον το 80% του συνόλου.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ