Μοσκοβισί: Αν η Ελλάδα θέλει ισχυρή ανάπτυξη πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα την δεύτερη αξιολόγηση

Την επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, εντός του 2017 επιβεβαίωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, παρουσιάζοντας σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις χώρες της ΕΕ.

Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι το ΑΕΠ στην Ελλάδα θα αυξηθεί φέτος και του χρόνου σημαντικά (κατά 2,1% το 2017 και κατά 2,5% το 2018 σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής). Ωστόσο, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η Επιτροπή αναθεώρησε προς τα κάτω την ανάπτυξη για την Ελλάδα σε σχέση με τις προβλέψεις της τον Φεβρουάριο κάτι το οποίο οφείλεται, κυρίως, στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Αν η Ελλάδα επιθυμεί μια ισχυρή ανάπτυξη πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα και ομαλά τη δεύτερη αξιολόγηση», επεσήμανε ο επίτροπος Οικονομίας.

Παράλληλα ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως: «Η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και του χρόνου (1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% του ΑΕΠ το 2018)».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ