Μέχρι και 100 δισ. ευρώ για Ισπανία

Την πρόταση για ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας με κεφάλαια ύψους έως 100 δισ. ευρώ θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά της διάρκειας της τηλεδιάσκεψης,που ξεκίνησε πριν από λίγο σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε..   Η Ισπανία δεν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα, αλλά αυτό  μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, λένε οι ίδιοι αξιωματούχοι που προηγούμενως συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες μίας βοήθειας προς την Ισπανία.  Ένας από τους δύο αξιωματούχους, επισήμανε πάντως ότι η Ισπανία δεν θέλει ανάμειξη του ΔΝΤ στο “πακέτο” στήριξης των τραπεζών της. 

Ίδιες πληροφορίες μεταδίδει και το Dow Jones Newswires. Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο Dow Jones, οι υπουργοί κατά τη διάρκεια της ημέρας ετοίμαζαν ένα προσχέδιο ανακοίνωσης το οποίο θα αποτελούσε το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης.

Όπως τόνισε είναι απίθανο οι δόσεις της βοήθειας να ξεκινήσουν πριν από δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εκτιμήσεων για τις ανάγκες των τραπεζών.    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ