Wall Street: Με πτώση έκλεισαν ο S&P 500 και ο Nasdaq

Mε απώλειες έκλεισαν ο S&P 500 και ο Nasdaq στην Wall Street σήμερα, μετά την απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,13% και ο Nasdaq 0,37%, ενώ ο Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο 0,04% στις 20.957,90 μονάδες.

Η Fed υποβάθμισε τα αδύναμα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο και έδωσε έμφαση στην ευρωστία της αγοράς εργασίας, δίνοντας έτσι σήμα ότι μπορεί να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια τον Ιούνιο.

Οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα εκτινάχτηκαν στο 94% μετά την απόφαση της Fed.Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος του S&P, που ωφελείται από τις αυξήσεις επιτοκίων, σημείωνε άνοδο 0,5%.

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P εκτιμάται ότι αυξήθηκαν 14,2%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Η μετοχή της Apple υποχωρούσε 0,4%, επηρεάζοντας αρνητικά τους δείκτες, αλλά ανέκαμψε από τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωνε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, όπου κατέγραψε μία απρόσμενη πτώση των πωλήσεων iPhone.

H μετοχή της New York Times αυξήθηκε 12,2%, καθώς η εφημερίδα ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση των τριμηνιαίων εσόδων την τελευταία 6ετία.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ