• Νέο "δηλητήριο" Σόιμπλε

  1:39 μμ, Σαββατο 09 Ιουν 2012 1:39 μμ, Σαββατο 09 Ιουν 2012

  "Δεν επιτρέπεται να λέγονται ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Η Ελλάδα ζούσε επί δεκαετίες πάνω από τις δυνατότητές της και δεν έκανε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εκφράζει την ελπίδα "το αποτέλεσμα των νέων εκλογών να είναι μια γρήγορα λειτουργούσα κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της για την εξυγίανση της χώρας". Σημειώνει πάντως ότι "η χώρα δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική για να αποκτήσει το βιοτικό επίπεδο το οποίο οι Έλληνες δικαίως περιμένουν".

  Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας "Passauer Neue Presse", ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η λύση που επελέγη για την Ελλάδα, "με το πακέτο διάσωσης και τις μεταρρυθμίσεις και -ενάντια στις Κασσάνδρες- με αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς προβλήματα", ήταν η ενδεδειγμένη και αποδίδει τα προβλήματα στην ανασφάλεια που δημιουργήθηκε, "διότι μετά τις εκλογές δεν μπόρεσε να σχηματιστεί κυβέρνηση, οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις έχουν παγώσει", με αποτέλεσμα νέο κίνδυνο μόλυνσης στις αγορές.

  Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι "το συμφωνηθέν πρόγραμμα προσαρμογών είναι ο καλύτερος δρόμος για να επιλυθούν τα επόμενα δέκα χρόνια τα προβλήματα της Ελλάδας - εντός της Ευρωζώνης", διευκρινίζει ωστόσο ότι "τα μέτρα προσαρμογής είναι αναπόφευκτα, τελείως ανεξάρτητα από το ποιον δρόμο θα επιλέξει η Ελλάδα" και εξηγεί ότι "λόγω των ασαφών πολιτικών συνθηκών δεν υλοποιείται το πρόγραμμα επαρκώς, γεγονός που επιμηκύνει και κάνει πιο επώδυνη την κρίση".

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα