Πετρόπουλος: Δεν θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών όσοι αμείβονται με τίτλο κτήσης

Όσοι αμείβονται για περιστασιακή απασχόληση με τίτλο κτήσης (πρώην επαγγελματική δαπάνη) δεν θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών και δεν θα αναγράφονται στην Α.Π.Δ. ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Επίσης, σημείωσε ότι τα ειδοποιητήρια εισφορών για όσους έχουν παράλληλη ασφάλιση θα αναρτηθούν αν όχι αυτήν την εβδομάδα, το αργότερο την επόμενη.Για τους δικηγόρους, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι δεν εμπίπτουν στη διάταξη για τα “μπλοκάκια” διότι είναι δημόσιοι λειτουργοί.

Αν θα πληρώνει κάποιος εισφορά για μερίσματα εξαρτάται από το κατά πόσο τα τελευταία είναι μερίδιο από τα κέρδη της δραστηριότητας ή αφορούν κεφαλαιουχική απόδοση. Αν αποτελούν μερίδιο, τότε έχουν εισφορές με βάση τον ΕΦΚΑ, είπε. Αν κάποιος ασφαλίζεται βάσει του άρθρου 39 και παράλληλα έχει εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, το κατώτατο όριο δεν θα εφαρμόζεται για την αγροτική δραστηριότητα αλλά οι εισφορές θα υπολογίζονται βάσει του πιθανού κέρδους που προκύπτει από την αγροτική δραστηριότητα, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ